Idag är telefonen det viktigaste redskapet i våra liv. Här kan du planera, kommunicera, öka din produktivitet. Samtidigt kan du koppla av och sätta i gång en video på YouTube eller lyssna på en ljudbok.

Medan de flesta privatpersoner har integrerat telefonen i sitt vardagliga liv, är det färre företag som har hängt med i utvecklingen. Ett stor anledning till att många företag inte har tagit steget att utveckla en app är kostnaden.

Det finns många fördelar med att utveckla en mobil-app till ditt företag. Vi har tagit fram några av många fördelar till varför ditt företag behöver en app för att växa.

Friska kundrelationer med din app som verktyg

Nöjda kunder är vad varje företag strävar efter. Med en app kommer kundupplevelsen att nå nya höjder. Det kommer i sin tur leda till lojala och nöjda kunder.

En mobil-app är ett utmärkt verktyg för att lära känna dina kunder bättre. Samtidigt som du får en bättre kundrelation genom direktkommunikation med kunden. Det är inte bara ditt företag som får lära känna kunderna, även kunderna får en bättre bild av företaget.

Att kommunicera med kunder via appen gör det till ett bra verktyg som på lång sikt leder till en positiv utveckling för företaget. Något som åstadkommas enkelt via en app. Med denna ömsesidiga relation blir det lättare att veta vad dina kunder är ute efter. Därmed blir det lättare för ditt företag att växa genom att erbjuda det som eftersträvas av kunderna.

Ökad varumärkeskännedom med din app

En app är inte bara ett verktyg för att underlätta dina kunders behov eller att få en bättre kundrelation. Den fungerar även som företagets ansikte utåt.

Ett företag som har en välfungerande och smidig app ökar sannolikheten för tillväxt. Anledningen är att alla gillar appar som ger ett värde till dem. En app som förenklar vardagen, gör livet roligare eller ökar produktiviteten kommer ha en stor positiv effekt. Inte minst kommer exponering på app-butiker som App Store och Google Play medföra ett hav av potentiella användare och kunder.

På Slimcat tror vi starkt på att bolla olika idéer och se saker från olika perspektiv. Detta för att få ut en app som är fördelaktig för både verksamheten och kunden.

Förbättrad marknadsföring och ökat engagemang

En egen app öppnar upp många dörrar och möjligheter för att marknadsföra företagets tjänster. Det bästa med allt är att du bestämmer helt själv hur det ska göras, utan att det går via en tredje part.

Lanseras en ny tjänst från företaget? Skicka en push-notis och låt alla användare veta samma minut.

Nya erbjudanden på gång? Skapa olika erbjudanden via appen och öka kundernas engagemang.

Möjligheterna med att engagera kunderna och fånga deras uppmärksamhet är stora med en app. En effektiv typ av marknadsföring är även att uppmuntra nuvarande användare att dela med sig av appen till vänner och familj i utbyte mot en belöning. Belöningen kan komma i form av en tidsbegränsad premiumfunktion, gratis konsultation, rabatt eller något helt annat.

Ökad försäljning för företaget

Med alla ovannämnda fördelar med en app är det nästan givet att försäljningen av företagets tjänster eller produkter kommer att öka. Med en bättre kundrelation och ett starkare varumärke ökar även försäljningen. I dag är det lättare än någonsin att genomföra köp via appar med mobila betalningslösningar. Med till exempel Swish och Klarna.

Även här kan många idéer tillämpas för att öka försäljningen och få en stark kundlojalitet. Bland annat kan man ha ett lojalitetsprogram. Ett exempel kan vara att skapa olika kampanjer och rabatter för trogna kunder och användare.

Få större konkurrenskraft och starkare varumärke

Det är relativt få företag som har en egen app i dag. Som vi nämnde tidigare så är en orsak den höga kostnaden som ofta är associerad med utvecklingen av en app. Det innebär att ett företag som har en app för sin nisch har en stor fördel över konkurrenterna som saknar en app. Det leder till att ditt företag får ännu större konkurrenskraft. Resultatet blir fler nöjda kunder, bättre marknadsföring och ett starkare varumärke.

Hos oss på SlimCat kan du bortse från de höga kostnaderna som ofta är förknippade med att utveckla en app för företag. Vi erbjuder en offshore-lösning med ett flertal professionella utvecklare i Hanoi. Samtidigt som vi erbjuder tryggheten av att jobba med ett svenskt företag och ha en svensk närvaro från början till slut.

Om du går i tankarna att skapa en app för ditt företag, tveka inte att kontakta oss på SlimCat. Vi hjälper vi dig att förverkliga din idé till ett slimmat pris! Läs mer om hur vi jobbar på SlimCat här!