Den idé som blir förverkligad är viktigare än den som bara existerar i ditt huvud. Det är just där alla måste börja, i idéfasen. Vi har tagit fram det här blogginlägget för dig som sitter på en bra idé, men är aningen osäker på hur den ska omsättas i praktiken; hur den ska bli till en färdig app. I det här inlägget kommer vi ställa ett par frågor till dig, som förhoppningsvis kan leda dig framåt i utvecklingen av din potentiella app.
1. Håller din app-idé i verkligheten?
Innan du börjar utveckla din app bör du se till att din app-idé håller i verkligheten. Kommer din app faktiskt vara lösningen på ett problem som tillräckligt många har? Finns det utrymme för din app på den väldigt konkurrensutsatta app-marknaden? Det gäller att inte hamna i fällan där man har spenderat tiotusentals kronor på att utveckla en app, bara för att upptäcka att någon redan har gjort det tidigare, och lyckats dominera marknaden.
- Gör din research
- Försök lösa det problem din app försöker lösa utan att använda din app
- Se om du hittar appar som försöker göra samma sak som din app
2. Vem ska använda din app?
Innan din app-idé ska hamna på en utvecklares bord är det ett par beslut som måste tas. Ett av de viktigaste är vilken plattform appen ska utvecklas för. Fördelningen mellan iOS och Android är relativt jämn, så många väljer att utveckla för båda för att nå en så stor användarbas som möjligt. Det finns dock fall då man väljer att exempelvis endast utveckla för iOS, som ifall man utvecklar en app som bara är relevant för Apples enheter.
- Ska din app framförallt användas i Sverige? Satsa på cross-plattform.
- Satsar ni främst på stora marknader som Kina och Indien? Då passar troligtvis Android bäst.
- Är målet med appen att den ska vara en kassa-ko? Då kan Apple vara det bästa valet då deras användare spenderar mest pengar.
I de flesta fall är det bäst att satsa på en cross-platform teknologi som exempelvis React Native eftersom man då inte har begränsat sig till en plattform. Man kommer ut på båda plattformarna samtidigt och till samma kostnad som för en.
3. Vem ska utveckla appen?
Om vi utgår från att du som läser detta inte kan programmera en app själv, då behöver du förr eller senare hitta någon som kan göra det åt dig. Det finns ett par alternativ här.
Alternativ 1: App-byggare.
Du har antagligen hört talas om och kanske även använt hemsidebyggare tidigare; program som Wix eller WordPress vars verktyg helt enkelt hjälper dig att skapa en hemsida. Samma princip kan appliceras på app-marknaden med appbyggare som Andromo och App Maker. Det bör dock även nämnas att samma begränsningar gäller för dessa appbyggare som för hemsidebyggare, nämligen att resultatet blir relativt generiskt och att du ger upp kontroll över din app till en tredje part.
Alternativ 2: Frilansare.
På frilansplattformar som Upwork eller Fiverr kan du anlita frilansare som kan bygga en app åt dig. Det här alternativet är oftast billigare än att anlita ett företag, men också mer riskabelt då en frilansare sällan har de resurser som ett apputvecklarföretag har.
Alternativ 3: Apputvecklarföretag.
SlimCat är ett sådant företag, och givetvis kommer vi tala oss varmast om det här alternativet, och det är inte utan anledning. När du anlitar ett företag får du inte bara tillgång till kompetenta apputvecklare, du får även tillgång till ett helt team som följer dig från start till mål, från app-idé till färdig app. Skrolla ner för att se exakt hur processen går till på SlimCat.
Hur du förverkligar din app-idé med SlimCat
För dig som vill ha en garanterat välutvecklad app har vi på SlimCat tagit fram en slimmad process som tar din app från idé till lansering. Så här går processen till.
Kontakt
Under den första kontakten går vi igenom vad det är du är ute efter att skapa. Under samtalet får vi en överblick över vad appen ska innehålla och hur komplex den blir att skapa. Utefter det skapar vi en kravspecifikation och kan ge en tidig fingervisning om kostnaden.
Kontraktsskrivning
Efter att ha tagit fram ett par skisser och definierat ett scope över projektet kan vi ge en grov kostnadsuppskattning och därmed även skriva kontrakt.
Specifikation och design
I denna fas kopplas du samman med en av våra designers och en egen Tech Lead som kommunicerar med dig under hela processen och utefter behov. Det är här de första stegen tas i apputvecklingen.
Tidsplanering
När vi har en tydlig kravspecifikation och designen är klar tar teamet fram arbetsuppgifter som ska slutföras, med en deadline för varje uppgift.
Implementation och test
Vi använder ett projektverktyg som heter Jira, som vi även delar med dig som kund. Du får därmed full insikt i arbetet med appen och kan följa i realtid hur den utvecklas. Det ger en total transparens och innebär att du kan vara precis så involverad som du vill vara.
Lansering och support
När vi är färdiga med appen ser vi det inte som ett slutmål på vår resa utan endast en destination på vägen. Med tiden kommer du säkerligen vilja lägga till fler funktioner, uppdatera appen och ha tillgång till support. Och vi är tillgängliga från lanseringsdagen och sex månader framåt utan extra kostnad.
Nöjd kund-garanti
För oss är det viktigt att du är nöjd. Därför kan du närsomhelst under dina första 200 konsulttimmar använda din nöjd kund-garanti för att avbryta projektet och få hälften av pengarna tillbaka om du mot förmodan skulle vara missnöjd.
SlimCat – när du vill förverkliga din app-idé
Om du är redo att förverkliga din app-idé är vi på SlimCat bara ett samtal bort. Kontakta oss i dag så inleder vi arbetet med din app.
Recent Comments