Mobilappar blir allt viktigare för både stora som små företag. Det är på grund av en enkel anledning: kunder spenderar mer och mer tid varje år inuti mobilappar. Att ha en mobilapp är extra viktigt för företag. Detta eftersom det kan bidra till att skapa en starkare närvaro online och hjälpa till att locka flera kunder. Företag som vill utveckla en mobilapp kommer att behöva välja mellan två avgörande alternativ: att utveckla appen själva eller att anlita en professionell apputvecklare. Båda alternativen innebär för- och nackdelar. Men det finns betydligt fler fördelar med att anlita en professionell apputvecklare än att utveckla appen själv. Nedan har vi räknat upp de fem främsta fördelarna med att anlita en apputvecklare.

Fördelen med experter och deras resurser

Professionella apputvecklare är experter inom deras område. De har därför de kunskaper och resurser som behövs för att skapa en suverän mobilapp. Med en mångsidig yrkeskompetens och omfattande branscherfarenheter kan apputvecklare hjälpa företag med allt som kan tänkas höra till utvecklingen av mobilappar. Detta kan exempelvis handla om affärsrådgivning, analys, idéutvärdering samt utveckling och testning av appen. Företag som anlitar en apputvecklare kan därför vara säkra på att varje moment i processen hanteras av en expert. 

Garanterade resultat

Det är inte tillräckligt att ett företag enbart har en mobilapp—appen måste också vara bra. Om mobilappen inte ger användaren den bästa möjliga användarupplevelsen kan det hända att användaren överger appen. Därför är det viktigt att inte ta genvägar när det kommer till appens struktur, design och utveckling. Det kan straffa sig i det långa loppet. Att anlita en apputvecklare innebär att företaget får en mobilapp som är utformad efter företagets specifika behov och mål. Det är i princip omöjligt om företaget väljer att bygga appen själva med ett appbyggarverktyg med färdiga moduler. Sådana verktyg eller program är allt för begränsande för företags specifika behov och unika egenskaper.

Kontinuerligt underhåll med en pålitlig apputvecklare

Genom att anlita en apputvecklare får företag även hjälp med den kontinuerliga underhållningen av appen. Mobilappen kommer sannolikt att behöva uppdateras, vidareutvecklas och förbättras vartefter företaget växer. Företag sparar mycket tid och resurser på att anlita en duktig och pålitlig apputvecklare som kan göra ändringar i appen. Dessutom kan de utföra uppdateringar och förbättra funktionaliteten efter behov. Företag som har utvecklat appen med hjälp av enkla appbyggarverktyg ansvarar själva för underhållet och vidareutvecklingen av appen. Det kräver såklart tid och resurser som företaget i stället kunde spendera på gynnsammare aktiviteter. Att anlita en apputvecklare ger således företag en smidig och kostnadseffektiv lösning som är både tidsbesparande och hållbar i längden.

Hög säkerhetsnivå

En av de viktigaste aspekterna när det gäller apputveckling är säkerhet. På grund av ökningen av cyberattacker är det oerhört viktigt att anställa en professionell apputvecklare. De kan se till att appen är fullständigt säker att använda. Både för företaget och användarna. En annan viktig sak att tänka på är att IT- och säkerhetsindustrin är dynamiska och utvecklas snabbt. Apputvecklare har tillgång till den senaste teknologin och de nyaste verktygen. Det innebär att de snabbt kan anpassa ett företags mobilapp till nya omständigheter och strängare krav.


Pålitliga apputvecklare med professionalism

Utöver expertis och resurser ger apputvecklare företag även pålitlighet och professionalism. Varje apputvecklare har ett rykte att försvara och en portfolio att finslipa. Det betyder att de alltid vill leverera högkvalitativa slutprodukter för att få positiv feedback från sina klienter. Att anlita en apputvecklare ger således företag en försäkran om att de alltid får en bra produkt. Företagets nöjdhet är precis lika viktigt för apputvecklaren som produkten är för företaget. 

Möjligheten med offshore-lösningar

Fördelarna med att anlita en apputvecklare är som sagt många. Den främsta orsaken till att företag väljer att utveckla deras appar själva är på grund av den höga kostnaden. Lösningen för de som vill anlita en apputvecklare och samtidigt hålla kostnaderna nere är svenskbaserade företag med apputvecklingsteam i andra länder. Levnadskostnaderna är mycket lägre i länder såsom Vietnam, Polen och Kina. Outsourcing till dessa länder ger ett betydligt mer kostnadseffektivt alternativ än att anlita en svensk apputvecklare. Offshore-lösningar erbjuder företag det bästa av två världar: svensk trygghet och apputvecklare i världsklass till ett överkomligt pris.


Sammanfattning

Att utveckla en app borde för många företag vara högt uppe på att göra-listan. En bra designad och funktionell mobilapp ger företag en starkare närvaro online. Det ger mer trovärdighet och möjligheter till större försäljning. Av ekonomiska orsaker väljer företag ofta att utveckla appen själva. Utan varken tillräcklig kunskap eller rätt verktyg, vilket resulterar i taskig funktionalitet och bristfällig design. För de som vill utveckla en app utan att tömma plånboken finns det lyckligtvis en strålande lösning. Svenskbaserade företag som erbjuder offshore-lösningar. Att anlita en professionell apputvecklare är kritiskt för alla företag som vill ha en spektakulär mobilapp. Det är inte värt att ta den enkla vägen när det kommer till appar, det är oftast inte värt besväret i det långa loppet.

Läs mer om hur Slimcats process ser ut och hur du kommer i gång här!